Op 15 februari 2020 overhandigde zittingsdeurwaarder Cyriel Lambrix een cheque twv. 2.500 euro, de opbrengst van de verkoop van zijn boek ‘Daders en Slachtoffers’, ‘Onverbloemde memoires van een zittingsdeurwaarder’ aan kinderkankerfonds vzw Kleine Prins.

Dit plechtige moment vond plaats in Café ‘t Gerechtshof in Tongeren.

De avond werd ingezet met een terugblik op de publicatie van het boek door Radio 2-stem en justitiespecialist Fred Breuls.

Cyriel overhandigde de cheque aan Mevrouw Veronique Pluymers, één van de vrijwilligers van de vzw Kleine Prins.  Achteraf was er een netwerkevent met food en drinks in Cubaanse stijl. 

De 80-jarige Cyriel Lambrix, nog steeds in functie als zittingsdeurwaarder op het Tongerse gerechtshof, publiceerde eerder dit jaar zijn memoires in de vorm van een lijvig boek.  Jarenlang verzamelde Cyriel foto’s, krantenartikelen, aktes van beschuldiging en andere documenten van de assisenzaken die hij bijwoonde.

Deze materialen werden verwerkt tot fijn leesbare verslagen van een dertigtal assisenzaken, aangevuld met anekdotes uit de rechtbank, verhalen van achter de schermen en woorden van getuigen en juryleden. 

Het boek verscheen op zijn 80ste verjaardag en heeft ondertussen zijn plaatsje gevonden in meer dan 750 boekenkasten.

Lezers waarderen de authentieke manier waarop Cyriel getuigen, juryleden, familieleden van daders en ook de daders zelf portretteert. 

Zaterdag 29 februari om 15u is er een lezing in de Standaard Boekhandel in Tongeren. Het boek is nog te koop.

Klik op de foto's om ze te vergroten