Op zaterdagavond 28 november heeft Fifty-one club amAtae Tongeren een serene “Dank U wel “ actie georganiseerd aan de ingang van het az Vesalius ziekenhuis in Tongeren.

Er werd een serenade uitgevoerd door 4 saxofonisten, leden van de harmonie “Kunst na Arbeid” Gors- Opleeuw. Onder de saxofonisten, een verpleegkundige, apotheker en kinderarts die hun collega’s  een hart onder de riem willen steken. Er werden 5 melodieën gespeeld waaronder ‘Amazing Grace’.

En met een animatiefilm geprojecteerd op een groot scherm met een gedicht  van Toon Hermans  betuigden de dames van de Fifty-One Club AmAtae Tongeren hun dank aan al het personeel. Het scherm blijft er de ganse week nog.

“Met dit project willen we een welgemeende ‘dank u wel’ zeggen aan alle medewerkers, verplegenden, artsen, ondersteunende diensten…, maar ook om alle patiënten in het ziekenhuis moed en kracht te geven in deze moeilijke tijd”, aldus Marina Martens, voorzitter Fifty-One Club amAae Tongeren.

Mariella Froidbise : “Ons initiatief maakt een verbinding tussen de acties  ‘ Zorg voor Licht’ en  ‘De Warmste Week’, waarbij wij onze dankbaarheid uiten aan het ziekenhuis en de zorg, die iedere dag het beste van zichzelf geven en ook laten we weten aan de patiënten dat zij er niet alleen voor staan”.

“We zijn de Fifty-One club amAtae bijzonder dankbaar voor de warme inspanning die ze vandaag weer geleverd hebben om het werk van onze medewerkers in de kijker te zetten. We hebben een heel moeilijk jaar achter ons en gaan zeer moeilijke feestdagen tegemoet. Maar dit soort initiatief geeft toch wel heel veel warmte en steun en een hart onder de riem”, besluit Eric Christiaens, algemeen directeur az Vesalius.