Op vrijdag 7 augustus werd het campagnebeeld van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde ‘Blijven fietsen allemaal’ aangebracht op het fietspad langs de volkstuintjes aan de Neremweg. Het fietspad vormt een verbinding van de binnenstad en het stadspark De Motten met het natuurgebied ‘De Kevie’.

 

An Christiaens, burgemeester wnd.:

“Tijdens de lockdown werd er in heel Vlaanderen veel gefietst. Een positief gevolg van de coronacrisis. Ook de Tongenaar heeft zijn fiets ontdekt. Dat kunnen we als stadsbestuur alleen maar blijven aanmoedigen. Fietsen is de ideale ontspanning en het is bovendien gezond. De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) pakt uit met een fietscampagne op Vlaams niveau. Uiteraard springen wij graag op de kar en moedigen we de Tongenaar aan om te blijven fietsen!”

“Fietsen heeft heel wat voordelen. We vergeten files en parkeerstress. Fietsen is ontspannend en bovendien zoveel leuker.  Dat er meer gefietst wordt, heeft op korte en lange termijn alleen maar voordelen, voor iedereen. Dus: blijven fietsen allemaal! Het nieuwe fietspad aan de volkstuintjes werd vorig jaar in gebruik genomen en wordt veel gebruikt door fietsers. Het verbindt immers de mooie binnenstad en het stadspark De Motten met natuurgebied De Kevie,” aldus schepen van Mobiliteit Patrick Jans.

Voordelen van fietsen:

  • Wie dagelijks fietst voelt zich fitter, energieker en is beter gezind.
  • Je hoofd is helemaal leeg gemaakt als je weer thuis komt en je dagelijkse beweging heb je ook gehad.
  • Geen file en parkeerstress meer.
  • Nu er minder auto’s op de weg zijn, is het aangenamer om te fietsen.
  • Dus hoe meer mensen blijven fietsen, hoe leuker het wordt voor iedereen!

“Samen met de politie doen we er alles aan om de fietser voldoende ruimte te geven in onze stad, zodat het veilig blijft voor iedereen. Zo werd het centrum in juni omgevormd tot één grote fietszone met maar liefst 53 fietsstraten”, besluit Patrick Jans.

Wie buren en voorbijgangers wil aanmoedigen om meer de fiets te gebruiken, kan een affiche aan het raam hangen. Je kan die downloaden via website www.vsv.be.