Na een ‘GO’ van de nationale veiligheidsraad zijn zomerkampen vanaf 1 juli weer mogelijk. Dat betekent dat de Stad Tongeren ook zijn mobiele speelpleinwerking weer kan organiseren deze zomervakantie.

 

An Christiaens, burgemeester wnd. en schepen van Jeugd

“Deze zomer zal anders verlopen dan we gewend zijn. Toch zijn er een aantal zekerheden. Zo zal ook nu weer de mobiele speelpleinwerking op woensdag- en donderdagnamiddag naar verschillende wijken  en deelgemeenten trekken. Alle kinderen van de buurt zijn van harte welkom.”

 

Volgeladen met koffers vol spelmaterialen zorgen onze monitoren voor toffe activiteiten en spelmomenten, allemaal veilig  in een ‘speelbubbel’.

 

“Voor wie de mobiele speelpleinwerking kent van de voorbije jaren, kunnen we melden dat het programma licht gewijzigd is omwille van de maatregelen die er gevolgd moeten worden. Zo zal er dit jaar bijvoorbeeld geen kindergrime zijn en zullen we per week op 1 locatie blijven om zo de speelbubbel te kunnen garanderen”, zegt burgemeester wnd. Christiaens.

 

Tenslotte zijn ook de ouders van harte welkom. Omwille van de corona-maatregelen is het niet toegelaten om mee te knutselen of te spelen. Ouders blijven dus op een veilige afstand van de ‘speelbubbel’.  Bij regen of hevige wind zullen de activiteiten binnen doorgaan op de locaties waar dit mogelijk is.

 

Praktische info (zie flyer):

Paspoel: basketbalpleintje op de Thyslaan

Nieuw-Tongeren: speelpleintje  tegenover de Kerk

Piringen: speelplaats van school de Zevensprong

Henis: speelplaats  van school de Herik
‘t Atheneeke: speelplaats van de school

Huis van het Kind: grasveld langs het gebouw

 

Opgelet: begeleiders houden geen toezicht op het komen en gaan van de kinderen!