De nieuwe maatregelen die de Vlaamse regering gisteren afkondigde, zouden officieel pas vrijdagavond om 18 uur ingaan. In Tongeren werd beslist om de maatregelen nu al van kracht te laten gaan.

“De besmettingscijfers stijgen in heel Limburg. In het belang van de volksgezondheid laten we de nieuwe maatregelen nu al ingaan in Tongeren”, zegt burgemeester Patrick Dewael. “Voor Tongeren betekent dit dat onder meer het cultuurcentrum De Velinx, het Gallo Romeins Museum en het Teseum  vanavond om 17 uur hun deuren sluiten. Alle geplande evenementen worden afgelast. Ook de sporthallen sluiten, behalve voor kinderen onder de 12 jaar.  Georganiseerde activiteiten voor min 12-jarigen kunnen in de herfstvakantie dus nog plaatsvinden. In overleg met de uitbater van de Sportoase Eburons Dome werd beslist om ook daar vanaf morgen de activiteiten stop te zetten.”

“Het is nodig om verregaande maatregelen te nemen om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. De komende dagen worden cruciaal. Het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt”, besluit burgemeester Dewael.