Deze week is het personeel in Viio Tongeren begonnen met de productie van maar liefst 4000 spatschermen. Hiervoor worden de nieuwste technieken zoals 3D printen en lasersnijden gebruikt. Deze schermen zullen hoofdzakelijk verdeeld worden aan organisaties in de zorgsector in de regio Zuid-Oost Limburg.

Bedrijven en particulieren hebben er voor gezorgd dat ze binnen de 24 uur 4000 € aan financiële middelen hadden om 4000 maskers te kunnen produceren. Meer dan 50 collega's hebben in ploegen gewerkt waardoor er op 3 dagen tijd 4000 maskers geproduceerd zijn. Zes eigenaars van een 3D printer hebben aangeboden om mee te printen waardoor we op dit moment met 10 printers spatschermen produceren.

Ziekenhuizen, woonzorgcentra, dokterspraktijken, ... bestelden al meer dan 3000 spatschermen en de bestellingen blijven binnenkomen.

En Viio gaat verder!

“We hebben vorige week binnen onze school ook een derde model ontwikkeld dat vanaf maandag in productie gaat. Dit model is duurzamer en geeft een nog betere bescherming voor de zorgverlener omdat het scherm tot over de oren komt. De beugel is van plexiglas en het scherm van glashelder PET G”, aldus Gert Brems, technisch adviseur-coördinator.

Bestellingen, sponsors en 3D printers mogen zich nog steeds melden op gezichtsmaskers@viio.be

Met dank aan viio Tongeren

Klik op de foto's om ze te vergroten