Tongeren4kids is een feitelijke vereniging die ze razendsnel hebben opgestart met het doel om alle kinderen de mogelijkheid te geven om les te kunnen volgen.

Onderwijs mag geen issue zijn voor onze kinderen, want onze kinderen zijn onze toekomst!

Dit initiatief is gestart vanuit een groep Tongenaren met een hart voor kinderen. Toen ze te horen kregen, dat er nog een enorm tekort is aan laptops voor de lagere scholen van Tongeren, hebben ze de handen in elkaar geslagen.

Alle laptops die zij voor handen hebben, worden gedoneerd aan de Tongerse scholen die deze nodig hebben. Deze scholen zijn voormiddag allemaal gecontacteerd geweest met de vraag waar dringende hulp nodig is.

“Indien u alle kindjes een kans wil geven en dit initiatief wil ondersteunen, willen we u graag oproepen om een laptop te doneren of om een schenking te doen op het volgend rekeningnummer: BE37 7350 5745 7128 met vermelding sponsor Tongeren4Kids.
Wij vermoeden dat er niet voldoende werkende laptops voor handen zijn. Zo hebben wij al contacten gelegd met handelaars voor de aankoop van laptops. Hier hebben wij zeer goede prijzen gekregen, uiteraard moeten deze nog betaald worden”, aldus de vereniging.

De gedoneerde laptops moeten beschikken over een hoge resolutie, een geïntegreerde webcam en microfoon, een SSD harde schijf en minimaal van de derde generatie processor zijn. Alle gedoneerde laptops worden ook volledig geformatteerd.
Deze kan u binnenbrengen bij Brouwerij Bremans, van dinsdag tot en met vrijdag van 9u00 tot 17u00, Eerste Meistraat 17, 3700 Tongeren.

Dus Tongenaren, SAMEN kunnen wij wel degelijk een verschil maken.. Dit zal natuurlijk snel moeten gebeuren vermits we met een acuut probleem zitten voor deze kinderen.

Dit initiatief is genomen door: Anouk Baldewijns (Electropoint & Ladies Circle 37 Tongeren), Valérie Bremans (Brouwerij Bremans & Ladies Circle 37 Tongeren), Inge Plugers (Ladies Circle 37 Tongeren) en Peter Nelissen (VC Jekervallei Sluizen).