KFC Heur-Tongeren is als één van de weinige clubs terug opgestart met de trainingen voor de jeugdploegen. Toen de overheid het signaal gaf dat er voorzichtig terug opgestart kon worden met de trainingen voor de jeugdspelers hebben zij besloten om alles in het werk te stellen om dit mogelijk te maken. De veelheid aan opgelegde regels door zowel de overheid als Voetbal Vlaanderen schrikt veel clubs af om dat ook in uitvoering te brengen. Zij vonden echter dat het  hun sociale plicht was om de kinderen terug inspanning, ontspanning en een stukje hoop aan te bieden en dat natuurlijk in zo veilig mogelijke omstandigheden.

Dat de ouders en kinderen hierop zaten te wachten bleek uit het groot aantal inschrijvingen. Na 2 dagen hadden 280 van onze jeugdspelers al laten weten dat ze aanwezig zouden zijn.

Deze week is de middenbouw (U10 t.e.m. U13) en de bovenbouw (U14 t.e.m. de beloften) al begonnen en volgende week komen de kleinste talenten terug in actie. De spelers werden in vaste groepen ingedeeld en zullen een maand in deze groep trainen met een max. aantal van 20 spelers per coach. Omdat ook de coaches een grote actiebereidheid vertoonden kunnen ze zelfs meerdere trainers inzetten om met minder dan 20 per groep te trainen.

 Onder strikte veiligheidsmaatregelen genoten de spelers duidelijk van hun eerste balcontacten. Bij het betreden van het voetbalveld moet iedereen de handen ontsmetten en de ballen worden op meerdere tijdstippen ook ontsmet.

“Voor onze sportende kinderen was het een heel belangrijk moment dat hun trainingen opnieuw buiten mochten doorgaan. De aanpak van de clubs om dit op een snelle en vooral veilige manier te organiseren verdient alle lof”, stelt wnd Burgemeester An Christiaens.

Regelmatig zullen foto's aangevuld worden.

Klik op de foto's omzet te vergroten

Groot deel van de video is van KFC Heur-Tongeren zelf.