Op zondag 4 oktober organiseerde de Tongerse carnavalsvereniging ‘Ridders van Heco’ hun afhaal eet-dag.

Net als bij vele andere verenigingen kon door de Coronamaatregelen de jaarlijkse eet-dag van de carnavalsvereniging ‘Ridders van Heco’ niet plaatsvinden. De eet-dag werd een afhaaldag.

De lekkere maaltijden werden in een tas gezet en zo kon men deze dan tussen 10u en 13u30 komen afhalen in zaal Volksontwikkeling. Ook werd er voor wie dat wilde aan huis geleverd. Thuis opwarmen en dan was het genieten. Ook opperridder, Philippe Haiverlain I ging mee op pad de maaltijden aan huis bezorgen.

Alles werd vers bereid door Ludo Van Roosendael (Limo2For You), ook lid van de vereniging.

Het bestuur was zeer tevreden, het was een groot succes met 510 inschrijvingen.

De hondenschool Dtc Tongeren droeg haar steentje bij en de mooie bestelling werd in hun lokaal bezorgd.

Ook waarnemend Burgemeester en Schepen van Cultuur, An Christiaens was van de partij en kwam haar bestelling in eigen persoon afhalen.

“We hebben dit carnavalsjaar veel pech gehad. De carnavalsstoet werd afgelast eerst door stormweer, later wegens het coronavirus, alsook onze carnavalsbal. De opening van carnaval op 11/11/20 gaat niet. Dit alles is toch financieel niet goed voor onze vereniging. Deze afhaal eet-dag vandaag maakt dit toch een beetje goed. We bedanken iedereen, zowel de organisatie, de helpers en natuurlijk de vele mensen voor de talrijke bestellingen”, aldus opperridder Philippe Haiverlain I.

Klik op de foto's om ze te vergroten