Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » overzicht 2020 » Overzicht januari, Februari, Maart april, Mei, Juni 2020 » overzicht Juli, augustus september 2020 » VIDEO: Stoet van honderden foorkramers trekt ook door Tongeren

Een 100-tal foorkramers reden dinsdagochtend een protestrit door Limburg.. Ze trokken met hun attracties langs de Limburgse plekken waar de kermissen niet mogen doorgaan.

Ook vond er een doortocht van kermiswagens plaats in Tongeren. De stoet kwam rond 13:30 uur vanuit Riemst over de Maastrichtersteenweg naar het station, vervolgens namen ze de ring en verlieten ons grondgebied via de Sint-Truidersteenweg richting Borgloon.

Bij deze optocht willen ze de aandacht vragen omtrent het verbieden van de kermissen omwille van de Corona. Hun slogan luidt als volgt, “ Red de Belgische Kermis Cultuur!”. Omstaanders steunden hen met een luid applaus.

De colonne werd begeleidt door de Federale politie, ook de helikopter werd ingezet en de politiezone leverde bijstand op enkele kruispunten om een vlotte doortocht de garanderen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

foorkramers trekt ook door Tongeren