Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » 10 jaar nieuwbouw voor WZC De Motten in Tongeren

10 jaar nieuwbouw voor WZC De Motten in Tongeren

03 mei 2011, de eerste grote verhuis voor het woonzorgcentrum De Motten. Het OCMW van Tongeren begon in 2009 met de eerste fase van het nieuwbouwproject. Het totale project besloeg drie fases die telkens gepaard gingen met de verhuis van bewoners en diensten.

Patrick  Dewael, burgemeester:

“Bij de ingebruikname van de eerste fase verhuisden op 3 mei 2011 vijfentwintig bewoners van de paviljoenen en op 10 mei 2011 drieëndertig bewoners van de derde verdieping naar twee afdelingen in het nieuwe gebouw. Drie van de huidige bewoners maakten de verhuis mee, vele personeelsleden herinneren zich deze dag nog zeer goed. Na maandenlange voorbereiding konden de bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe kamer. Het woonzorgcentrum breidde 10 jaar geleden uit met 6  nieuwe kamers.  Mevrouw Catharina Martens was één van de zes bewoners, zij verblijft nog steeds in het woonzorgcentrum en herinnert zich de dag van haar opname als geen ander.”

Het keukenteam verhuisde als eerste. Op 29 april 2011 bereidde zij de eerste maaltijden in de nieuwe keuken. Achteraf gezien niet meteen de beste optie gelet dat de oude keuken ook nog beschikbaar was. Het was die eerste dagen en weken vooral ‘de draai vinden’ en zoeken welke workflow het best liep.

“Het is ongelofelijk hoe snel die jaren zijn omgevlogen. Plots een 10 jarig jubileum kunnen vieren is niet niets”, aldus schepen Schouterden, schepen van Sociale Zaken. “Het reilen en zeilen in het woonzorgcentrum heb ik altijd vanop afstand mee kunnen volgen. Dankzij mijn huidige bevoegdheid als schepen kan ik de werking nu van kortbij opvolgen en het beleid mee vorm geven. De organisatie is voortdurend in beweging en het is een aangename infrastructuur, al plannen we op korte termijn nog wat vernieuwingen zoals het vergroenen van de omgeving en het heraanleggen van de binnentuin. Ook willen we de zorg en omgeving beter afstemmen op bewoners met dementie.”

Het 10-jarig bestaan wordt gevierd met gebakjes en aardbeien, dit als aandenken aan de ‘aardbeientunnel’ die de oude bouw met de eerste fase van de nieuwbouw verbond. Een creatieve oplossing om destijds alle transport tussen de gebouwen droog te laten verlopen.