Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) » SINT-TRUIDEN : HERAANLEG ZUIDKANT VANAF MAANDAG 7 SEPTEMBER, NOORDZIJDE EIND DEZE WEEK KLAAR

SINT-TRUIDEN : HERAANLEG ZUIDKANT VANAF MAANDAG 7 SEPTEMBER, NOORDZIJDE EIND DEZE WEEK KLAAR

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit jaar het op- en afrittencomplex van de Haspengouwlaan (N3) en de Naamsesteenweg (N80) in Sint-Truiden. Het drukke knooppunt wordt straks veiliger, met extra rij- en afslagstroken voor vlotter verkeer en een beveiligde fietsoversteekplaats. Volgende maandag verhuizen de werken naar de zuidzijde van het complex. De op- en afrit aan de kant Bevingen zal dan tot eind oktober afgesloten zijn. Er gelden omleidingen in de omgeving, ook voor de fietsers. De op- en afrit aan de noordzijde zijn eind deze week klaar.

Langs de N3, aan de kant van de veiling, ligt nu een mooi dubbelrichtingsfietspad in asfalt. Tussen rijweg en fietspad komt nog een haag zodat fietsers volledig afgescheiden zijn van het verkeer. De noordelijke op- en afritten zijn ook volledig vernieuwd. De afslag richting Tienen kreeg een nieuwe toplaag. Aan de overkant, vanaf de N3 komende van Brustem, zijn er voortaan twee aparte afslagstroken voor verkeer naar Gingelom en Namen enerzijds, en naar Hasselt anderzijds. En ook de N80 zelf zit al deels in het nieuw. Vanaf de brug tot aan de schoenenwinkel is het wegdek opnieuw geasfalteerd.  

Vanaf aanstaande maandag 7 september wordt er aan de zuidkant van het complex gewerkt. 
Daar komt er nieuwe riolering onder het vernieuwde wegdek, een fietsoversteekpunt op de Naamsesteenweg, alsook een tijdelijke fietsverbinding langs de N3 tot aan de Montenakenweg.

De werken duren in totaliteit  vermoedelijk nog tot eind oktober. Deze planning is weliswaar onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. 

Minderhinder-maatregelen: afgesloten op- en afrit kant Bevingen en omleidingen
De op- en afrit aan de N3 x N80 aan de kant van Bevingen wordt vanaf maandag 7 september volledig afgesloten tot eind oktober. AWV treft gerichte minderhinder-maatregelen om de hinder voor het verkeer te beperken:  

  • Fietsers fietsen veilig rond de werfzone via de Kapelstraat en de Aalsterweg. 
  • Gemotoriseerd verkeer van Stayen richting Hasselt of Gingelom volgt een omleiding via de rotonde in Brustem (Fouga Magister) en de N80. 
  • Verkeer van Gingelom naar Heers en Luik rijdt via de Luikersteenweg N3e. 


Verkeerssituatie vanaf 7 september tot eind oktober 2020

foto AWV bewerkt door Nico Francois


«   »