Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht januari en Februari 2019 » Tongers poëzietalent gezocht!

Met ‘Gedichtendag’ gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van de Lage Landen. Poëzieliefhebbers uit heel Vlaanderen en Nederland organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

Maar poëzie zal niet alleen op donderdag maar de hele komende week (van 31 januari tot 6 februari) volop in de kijker staan in de media, in scholen, bedrijven, boekhandels ... Zo ook in de bibliotheek van  Tongeren waar je uitgedaagd wordt om deel te nemen aan een gedichtenwedstrijd rond het thema van deze Poëzieweek ‘Vrijheid’.

Dus voel jij je geïnspireerd door dit thema en ben je ouder dan 15 jaar? Ga dan snel naar de facebookpagina van de bib (www.facebook.com/bibliotheektongeren), post er jouw gedicht en laat andere lezers meegenieten!  Op woensdag 6 februari om 12 uur zal degene met de meeste facebooklikes als winnaar erkend worden en een boekenbon van Standaard Boekhandel twv 25 euro overhandigd krijgen van de Schepen van Cultuur, An Christiaens.