Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht juni 2019 » 28ste editie van de Nederheemrun

Op zaterdag 15 juni werd de 28ste Nederheemrun gereden. Dit jaar reden er een 30-tal voertuigen met zijspan en een 3-tal trikers mee. Zijspanrijders/trikers brengen ook vaak familie/een duozitter mee. Daarnaast waren er nog een 25-tal baancommissarissen die de rit in goede banen leidden.  Aan de kop en aan de staart, reed er een busje van vzw Nederheem mee. De depanneur Marnix Knapen fungeerde als bezemwagen .Een 35-tal gasten namen deel samen met een 12-tal begeleiders. Het totaal aantal deelnemers aan de rit komt hierdoor op ongeveer 150.

De zijspanrijders/trikers kwamen van: Stein (NL), Oostende, Brugge, Hoogstraten, Rijkevorsel, Poppel, Olen, Halle-Booienhoven, Budingen, Herselt, Laakdal, Bilzen, Hove, Hasselt, Geel, Wilsele, Koersel, Westmalle,… en uiteraard uit Tongeren.

De rit is een organisatie van Nederheem vzw (Hilde Coppens), waarbij ze ondersteund wordt door andere medewerkers. Nederheem vzw kan voor de organisatie hiervan al jaren rekenen op een aantal co-organisatoren (Rik Bollaers en Herman Vonckx) die vooral het uitstippelen van de rit voor hun rekening nemen en het 'ronselen' van baancommissarissen.

De broodjesmaaltijd werd  aangeboden en verzorgd door vzw Nederheem. Er werd afgesloten met koffie en taart.

De Nederheemrun is een dag waar de gasten van vzw Nederheem graag naar uit kijken. Het is een speciale belevenis, een hoogtepunt in het activiteitenaanbod.

Klik op de foto's om ze te vergroten