Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht juni 2019 » Augustinneke viert haar 100ste verjaardag

Woensdag 12 juni was er groot feest in het Dorpsrestaurant in Henis. Latet Josephine, beter gekend als Augustinneke werd in de bloemetjes gezet voor haar 100ste verjaardag.

De zaal, De Meir werd deze week speciaal voor haar mooi aangekleed en voor iedereen was er een glaasje Cava. Na het eten trakteerde Augustinneke de vele aanwezigen op een stukje taart, “ breumele vlaai”. Een Oorkonde van de Koning en geschenken mocht ze in ontvangst nemen van de Stad Tongeren. Ook Trinke die in februari haar 100ste verjaardag mocht vieren was er om haar persoonlijk te feliciteren.

Augustinneke is geboren in Tongeren op 12 Juni 1919. Ze is als jong meisje eerst gaan werken als dienstmeid, later in een wasserij. Op 10 mei 1940 zijn ze gevlucht voor de oorlog richting Frankrijk gedurende drie maanden. Ze huwde in 1947 met Victor Nijs en bleven kinderloos. Ze is weduwe sinds 1990 en woont in haar huisje naast haar broer Pierre. In 2017 is ze nog zwaar gevallen, juist op de dag dat de première van de film van de oorlog plaats vond, waarin Augustinneke en haar Pierre een grote rol speelden en dit heeft moeten missen. Deze film heeft ze nu op dvd. Hopend kunnen ze die film nog lang samen bekijken

Klik op de foto's om ze te vergroten