Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht juni 2019 » Tongeren : Kleuter-2-daagse

Op maandag 3 en dinsdag 4 juni organiseert de jeugddienst voor de 2de maal een kleuter-2-daagse. Alle kleuterscholen van Tongeren werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze speeldagen die in de Mulkenhal doorgaan.

In en rond ‘Kinderparadijs’ op Pliniusfontein werd voor de tweede maal de buitenspeeldag georganiseerd voor alle kleuters van Groot-Tongeren. De rode draad door het verhaal wat werd gebracht waren prinsen en princessen. Dit alles werd gebracht op een speelse en leerrijke wijze waarbij de kleuters betrokken werden in het verhaal.  Dat dit een succesverhaal is bewijst de grote aanwezigheid van de scholen.  De Jeugddienst van de stad Tongeren deed een warme oproep  om met nog meer scholen aan tafel te gaan zitten zodat er nieuwe en  andere ideeën kunnen uitgewerkt worden.  Op die manier blijft dit een succesverhaal voor de kleuters.

An Christiaens, schepen van Jeugd:
“Na een vraag van één van de Tongerse kleuterscholen om een buitenspeeldag voor hun kindjes te organiseren, werd vorig schooljaar een eerste editie van de kleuter 2 daagse georganiseerd.

Voor deze 2de editie gaan we op hetzelfde principe verder. De scholen komen op één van beide dagen. De klassen kiezen zelf welke van de 31 activiteiten zij doen en wanneer. Er is geen vooraf vastgelegd doorschuifsysteem. Dit maakt dat elk klasje op haar eigen tempo kan rondgaan.  In totaal zullen een 1000-tal kleuters naar de Mulkenhal afzakken.

Op deze kleuter-2-daagse krijgt de jeugddienst de hulp van de  leerlingen van de VIIO en campus Tungrorum, vrijwilligers van de Schakelaar, de sportdienst en het Kinderparadijs. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om dit te organiseren. ”

Bijdragen Roger Briers

Klik op de foto's om ze te vergroten