Home » Jaaroverzicht 2019 » overzicht maart en april 2019 » GO!Tongeren: BS Atheneeke houdt stressloze dag

Go! BS Atheneeke organiseerde op donderdag 4 april in samenwerking met cultuurpartner MoMeNT  één van de ‘Dagen zonder stress’. Er stonden tal van stressloze activiteiten op het programma, dit zowel voor de allerkleinsten als voor de dames en heren van het 6de leerjaar.

De schooldag startte met inlooptijd. Hun motto: “5 minuutjes later? NO STRESS!” ‘s Ochtends zijn 5 minuten extra vaak voor iedereen welgekomen… ook voor de mama’s en de papa’s.

Ze richtten ook tal van workshops in: massage, relaxatietherapie, kinderyoga, pamperklanken en aerobic door de leerlingen van de afdeling sport van Atheneum Tungrorum Campus Plinius. De Verhalenfee kwam op bezoek in de kleuterafdeling om de kleuters mee te nemen in de wondere wereld van de sprookjes. Vrijwilligers van de Bibliotheek Tongeren kwamen verhalen voorlezen in diverse klassen en ze kregen een het bezoek van een heuse Kung Fu meester uit Leuven en een artiest Arabische kalligrafie voor de derde graad. Gedurende de hele dag was het zelfgemaakte blotevoetenpad en de voelmuur vrij te bezoeken. Hun hardwerkende, gemotiveerde leerkrachten konden ’s middags ook even wat druk van de ketel laten. Er was een lange middagpauze voor iedereen. De bewaking tijdens de lunchpauze werd voor één maal uitgevoerd door vrijwilligers. Als afsluiter van hun stressloze dag was er een overheerlijke, verse pannenkoek voorzien, gebakken door de leerlingen OV3 van BuSO SIBBO in Tongeren.roten

 

klik op de foto's om ze te vergroten