Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht mei 2019 » Tongeren : Nacht van de Jacht” – zaterdag 18 mei van 19 uur tot zondag 19 mei 10 uur

 Op zaterdag  18 mei, organiseerde de Tongerse Jeugdraad na 3 jaar opnieuw een “Nacht van de Jacht”. Deze nachtelijk zoektocht over Groot-Tongeren werd met een nieuwe kerngroep tot in de puntjes voorbereid.

Alle 14+ leden van de Tongerse jeugdverenigingen werden hiervoor uitgenodigd. Om 20 uur kwamen een 60-tal jongeren samen in Hal P en vertrokken in groepjes van 4 tot 6 personen voor het grote spel.  Met een gsm en stafkaart trachtten zij zoveel mogelijk punten te verzamelen. Onderweg kwamen ze obstakels tegen, zo konden de pakkers (leidinggevende van de lokale verenigingen) hen de doorgang versperren of een deel van de reeds verzamelde punten afpakken door hen aan te tikken. ’s Nachts om 2 uur werden de jongeren verwacht op hun slaapplaats. Na een stevig ontbijt en de nodige opruim vond op zondagochtend om 10 uur een prijsuitreiking voor de 3 beste groepen plaats met op de 1ste plaats KLJ Riksingen met Kobe, Anne, Siebe, Sander, als 2de  de Scouts Rutten met Lise, Aurelie, Quinten en als 3de Scouts Rutten met Stien, Rani, Laura. De prijzen waren een survivalkit, een   zakmes en een handdoek voor op kamp. Ook de beste ‘pakkers” ploeg, Scouts Rutten met Nicola en Nassim  werd beloond.