Home » Jaaroverzicht 2019 » Overzicht oktober en november 2019 » Prijsuitreiking van 33ste Davidsfonds Zomerzoektocht

Op zondag 13 oktober 2019 werden de winnaars van de 33ste Davidsfonds Zomerzoektocht bekendgemaakt in Alden Biesen. Paul en Lieve Vandael uit Herentals kroonden zich tot de beste volwassen speurneuzen. Reinout uit Zwevegem won samen met zijn oma Roos Dumortier de familiezoektocht. Zij haalden het van meer dan 15.000 deelnemers aan de Davidsfonds Zomerzoektocht in Tongeren en Bilzen.

Winnaars Paul en Lieve Vandael namen al zo'n 20 keer deel aan de Davidsfonds Zomerzoektocht. Dit jaar vonden ze alle antwoorden op de 26 vragen en ook de twee eerste schiftingsvragen hadden ze helemaal juist. Ook Reinout en zijn grootouders vonden alle antwoorden van de familiezoektocht en konden zo de slagzin ‘Welkom in lekker Limburg’ vormen. Zij kwamen het dichtste in de buurt bij de schiftingsvragen.

Paul en Lieve Vandael ging naar huis met een Davidsfonds Cultuurreis naar Griekenland ter waarde van 2.390 euro. Reinout en zijn familie kunnen de streek nog eens verkennen tijdens een ‘ecoglamping’-verblijf en daarbij o.a. het Gallo-Romeins Museum bezoeken. Daarnaast werd hij beloond met een boekenbon ter waarde van 120 euro. Ook de rest van de top 10 mocht mooie geschenken in ontvangst nemen, zoals een weekendje weg, een restaurantbezoek of een Westmalle-geschenkpakket.

Winnaars :

Fotowedstrijd :

Roos Dumortier met kleinzoon Reinout

Familie De Corte-Deriemaker

Familiezoektocht :

Roos Dumortier - Zwevegem (met kleinzoon Reinout (10 jaar))

Klassieke zoektocht :

Hoofdwinnaar: Paul en Lieve Vandael – Herentals (geen lid)

2e plaats: August Cornelis - O.L.V.Waver: overnachting voor 4 p. + 6-gangenmenu (620 euro)

3e plaats: Mevr. Ludwien Declercq – Deerlijk: overnachting in Hotel Huys Steyns of Caiilus (390 euro)

Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “De Davidsfonds Zomerzoektocht zorgde voor een belangrijke extra boost voor de toeristische sector. Maar liefst 15.000 deelnemers kwamen de regio ontdekken en bleven hier eten, drinken en vaak ook slapen, want 6 op 10 deelnemers koppelde één of meerdere overnachtingen aan de zoektocht, goed voor een economische impact van 1,5 miljoen euro omzet door verblijfstoerisme”.

Met de prijsuitreiking is editie 2019 helemaal afgerond. De juiste antwoorden zijn vanaf nu terug te vinden via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. Volgend jaar vindt de Davidsfonds Zomerzoektocht, in een nieuw jasje! plaats in Brussel.